Mee met de Shikara.

Het was een mooie zonnige dag, die 9 Sept. 2010. Mijn zwager Jo en ik waren vanuit Eindhoven een paar dagen op bezoek bij mijn vriendin Tetsie Reinsma die in Scharnegoutum woont.
We hebben die dag eerst een bezoek aan Giethoorn, wat ook al heel erg leuk was.
Om 16.00 uur hadden we met Jon Hiemstra afgesproken aan de grachten van Leeuwarden om daar met zijn boot in de grachten te gaan varen. Jon heeft een Shikaraboot (www.shikara-boat.nl) en helemaal door hem zelf gemaakt.

Herken je de sfeer een beetje ria?

We zijn in de boot gestapt ( 6 personen) en hij heeft ons door de grachten van Leeuwarden geroeid. WAT EEN FEEST. Met zo`n Shikara is werkelijk alles mogelijk. Je kunt overal in en uit stappen. De banken zitten net zo lekker ofdat je thuis in je eigen bank zit.
Je kunt zelfs als je wilt nog uitstappen om te gaan shoppen en daarna weer in de boot. De lekkere fles wijn en het bier smaakte verrukkelijk en maakte alles nog een beetje mooier.
Mijn zwager Jo is geen held op het water, maar hij vond het te gek om met de Shikara te varen.
Om 19.00 uur zijn we uitgestapt om een hapje te gaan eten. Naderhand weer in de boot om na te genieten en te relaxen. Het was een een woord SUPER...
Lieve Jon, ik bewonder je om je kracht van roeien en hoop dat er nog heel veel mensen meer, plezier van de Shikara mogen beleven want met deze boot is werkelijk alles mogelijk. Hier hoef je niet voor naar Thailand waar ook denk ik dat soort bootjes varen.
Lekker in Friesland blijven.

groetjes uit mooi brabant van Jo en Ria. Eindhoven