Sail Kollum, 23 juni 2012


Een bijzonder boottochtje

Ter voorbereiding op onze vakantie naar Anjum (Friesland) gingen we thuis alvast op zoek naar regionale evenementen om onze vakantie te verijken. Zo stuitte we op Sail Kollum, een 2-daags evenement, wat wegens groot succes, voor de 2de maal plaats zou vinden op 22 en 23 juli 2012. Met de intocht van de boten, een heuse drakenbootrace, diverse optredens, een braderie en in de haven van Kollum diverse activiteiten voor de kinderen waardonder een springkussen, ballenbak, een tattoo- en schminkkraampje, voor ieder lid van ons gezin wat wils. Precies wat we zochten. De weergoden waren goed gezind. ís Middags klaarde het op, de zon kwam achter de wolken vandaan en was aangenaam warm. We struinde wat rond en genoten van het uitzicht op de prachtige boten in de haven toen mijn oog viel op een wel heel bijzonder bootje: Jonís Shikara.

Ik trok de stoute schoenen aan en riep vanaf de kade spontaan of ik mee mocht varen. Jon reageerde positief en zou een paar minuten later terug komen nadat hij zijn huidige passagiers uit had laten stappen om vervolgens mijn gezin op te pikken voor een volgend boottochtje. Zo gezegd zo gedaan. 45 minuten lang genoten wij van deze bijzonder ervaring.

Sail vanaf het water geeft een heel andere beleving dan Sail vanaf de kade. Het maakte het mogelijk de Drakenbootrace van dichtbij te kunnen zien, de haven vanuit een ander perspectief te kunnen bekijken en diverse andere boten op ít water rakelings te zien passeren.

Het boottochtje werd het hoogtepunt van ons dagje uit. Het is dan ook een absolute aanrader, voor zowel jong als oud, zelf te ondervinden en het plezier en de rust te ervaren wat het tochtje met zich meebrengt.


Familie Euwe, Assendelft