Op Zondag 5 Juli 2009 zijn we met onze vrienden uit Koudum wezen varen in een zeer aparte boot.

Net na vertrek

De echtparen Genieten.


Zij hadden ons er al eens iets over een shikaraboot verteld maar wij hadden nog nooit zo`n boot gezien en zij nodigden ons daarop uit om een paar uur mee te gaan. We startten in Koudum en konden gemakkelijk met z`n vieren in de boot. We zaten op comfortabele bankjes, gestoffeerd en al in kleuren, passend bij de boot. Boven ons hoofd een soort afdakje in ruitjesvorm van hout gemaakt waarop een zeildoek paste tegen evt. felle zon of een evt. regenbui. De eigenaar van de boot vertelde onderweg ččn en ander over hoe hij op het idee was gekomen om deze boot te bouwen en waar hij de boot voor het eerst had gezien. Het was lekker rustig op het water want we hoorden geen motor, de eigenaar Jon peddelde het hele stuk zelf met peddels in de vorm van een Fries pompeblęd. Je kon zien dat hij dat wel gewend was, we hadden een aardig gangetje.
Op naar Hindeloopen

Op naar Hindeloopen.


We hadden drinken, nootjes met rozijnen en wijn meegenomen en genoten van het prachtige weer. Ook zagen we vanalles aan de waterkant zoals wilde bloemen, struikjes en andere mooie planten. Zo nu en dan zagen we meeuwen voorbij vliegen, een reiger staan en eenden of een "merkel" zwemmen. Al varend zie je de wereld van een heel andere kant dan vanaf de weg.
Downtown Hylpen

Downtown Hylpen (Hindeloopen), met sluis naar Ijsselmeer.


Na een aantal kilometers kwamen we in het pittoreske dorpje Hindelopen aan. Daar aangelegd,( bij het huis van Joop Braakhekke), wandelden we door het dorpje waar we de soms eeuwenoude huisjes bekeken, in vroegertijden meest bewoond door zeelieden. We aten vis en patat en voorzagen onze peddelaar Jon van wat extra drinken. Daarna via een andere vaarroute terug naar Koudum. Het was nu al avond geworden maar de temperatuur was nog steeds heerlijk. Voor een bui nog gescholen onder een brug ( dankzij het dakje waren we niet eerder nat geworden! ) Alhoewel, mijn vriendin en ik gingen op een gegeven moment allebei aan dezelfde kant in de boot staan en we gingen bijna om....., o, wat een lol! En wat hadden we een bekijks onderweg in zo`n gekke maar heerlijke boot! Voor herhaling vatbaar!