't Is vandaag 20 mei 2009.

Een bijzondere dag want het is precies 50 jaar geleden dat ik op deze aardbol kwam. Vriendinnen en collega's hadden het plan gevat om mij om 16.30 uur te 'ontvoeren'. Luid toeterend en in slingers gehuld kwamen ze het tuinpad op om vervolgens in de Rode Bus van Lies te vertrekken naar.....???

Hilly

De 50-jarige Hilly

Aankomst 'eet plek'

Aankomst 'eet plek'


Na enige omzwervingen door het prachtige Friesland kwamen we bij een haventje aan.Toen gingen er al wel wat bellen rinkelen. En ja hoor, daar lag hij, de shikara van Jon.
jarige wordt toegezongen

De jarige wordt uit volle borst toegezongen.


Na eerst nog een hapje en snapje bij de caravan van Tetsje te hebben genuttigd, zijn we aan boord gegaan. Marja, Lies, Joke, Tetsje, onze gondelier Jon en jarige Jet. Er wordt ook nog een heel pakket aan proviand aan boord gebracht. Het lag nml. in de bedoeling om ergens aan de wal te gaan en daar te gaan eten. Het was een prachtige avond, een cadootje op zich. Met de shikara hebben we vrijwel alle kleine slootjes door Akkrum bevaren. Dan weer luid zingend, dan weer plat op de buik liggend vanwege de bruggetjes waar we onderdoor moesten. Maar vooral genietend van het varen en van elkaar. We kregen veel bekijks vanaf de wal en Jon werd vaak toegeroepen dat hij moest gaan zingen zoals de gondeliers in Vinetië ook schijnen te doen. Het zoeken naar een geschikte 'eet plek' was niet zomaar gedaan. Wat wil je ook met 5 vrouwen aan boord!! Dan weer links, dan weer rechts, nee een eindje verder om vervolgens dan weer terug te keren. Het was uiteindelijk een mooi plekje bij een filterstation van 't Wetterskip, net iets buiten Akkrum. Nadat er uit volle borst een prachtig lied was gezongen over het wel en wee van een 50-jarige werd het glas geheven, gezellig gekookt en heerlijk gegeten. Met een aantal luchtballonnen in de lucht ging de zon langzaam onder. Wat een genieten, wat een prachtige dag. Wat een bijzondere mensen die dit allemaal voor je doen. Zo werd deze dag een dag om nooit te vergeten.
feestmaal

Het feestmaal wordt bereid.


Joke, Tetsje, Lies, Marja en vooral Jon heel, héel erg bedankt voor dit prachtige kado.

Hilly.